Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

 

Veiligheid

Bloemen

Is overwinteren en lang verblijf in het buitenland veilig? Volgens ons wel. Betekent dat, dat u geen enkel risico loopt? Het antwoord hierop is wel duidelijk: natuurlijk loopt u risico.

Helaas is de realiteit van het leven zo, dat u ook als thuisblijver risico loopt. Het is dus een kwestie van afwegen. Over het algemeen geldt, dat de meeste mensen geneigd zijn onbekende risico’s hoger in te schatten dan bekende risico’s. Dat risico-gevoel zegt heel weinig over de feitelijke hoogte van het risico. Het is een psychologisch fenomeen, waar onder andere verzekeraars graag gebruik van maken bij de marketing van hun producten. Een voorbeeld: vliegen is statistisch veel veiliger dan autorijden. Toch zijn er redelijk wat mensen, die heel ontspannen in hun auto stappen, maar alleen na het slikken van een kalmeringstablet aan een vlucht durven te beginnen.

Is dat erg? Nee, dat is niet erg, zolang u er maar voor waakt dat ongemotiveerde angst niet uw leven gaat beheersen. Dat is allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar toch blijft overeind, dat dit de taak is die u zich moet stellen. Doet u dat niet of lukt het niet, dan boet u in op de kwaliteit van het leven.

Risico's beperken

Risico uitsluiten is onmogelijk, risico beperken wel. Dát is dan ook de taak die u zich moet stellen. Ik geef enkele tips. De meeste tips zijn van algemene bekendheid, maar misschien is het toch goed ze nog even op een rijtje te zetten.

De allerbeste bijdragen die u aan uw eigen veiligheid en die van uw partner kunt leveren is: rij veilig!

Knop naar kadertekstVechten voor je bezit!