Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

 

Auto-, kampeerauto- en caravanverzekering

Auto en kampeerauto

Bloemen
Deze Engelse kampeerder heeft een kampeerauto-, motor- én autoverzekering nodig!

De duur van de buitenlanddekking van uw auto, kampeerauto, motor, scooter of bromfiets varieert van drie tot twaalf maanden. Lees uw polisvoorwaarden om te zien, wat in uw geval van toepassing is, of vraag het na bij uw maatschappij of tussenpersoon.

Veel polissen geven ook in een of andere vorm dekking voor repatriëring van uw voertuig bij uitval door ‘van buiten komend onheil’ (meestal ongevallen). All-risk polissen geven bovendien vaak óók dekking voor uitval door pech en panne. Als dat in uw polis het geval is, hoeft u hiervoor niet meer een afzonderlijke verzekering af te sluiten.

Let op: In veel (kampeerauto)polissen geldt repatriëring alleen voor voertuigen tot 3500 kilogram (rijbewijs B). De Wegenwacht Europa Service van de ANWB verzekert tot en met 2011 kampeerauto's boven 3500 kilogram (rijbewijs C). Vanaf 1 januari 2012 verzekert de ANWB nog uitsluitend voertuigen voor rijbewijs A of B. Zware (kampeer) auto's vallen niet langer onder de dekking. De Wegenwacht Europa Service van de ANWB staat maximaal vier maanden buitenlands verblijf per kalenderjaar toe, al dan niet onafgebroken. Route Mobiel geeft dekking tot 12 maanden (optioneel) maar heeft geen Pechhulp Europa Service voor kampeer- en bedrijfsauto's.

Caravan

Camping El RAco in Benidorm. Veel caravans
2001: Camping El Raco in Benidorm. Tien jaar geleden waren de caravans nog ruim in de meerderheid.

De buitenlanddekking van caravanverzekeringen reikt over het algemeen niet verder dan zes maanden. De caravanverzekering dekt het casco risico van uw caravan (uzelf of iemand anders rijdt uw caravan in de prak, los van de schuldvraag wordt de schade aan uw caravan vergoed). Het wettelijke aansprakelijkheids (w.a.) risico (u veroorzaakt een ongeluk en bent voor de schade aansprakelijk) valt onder de w.a. dekking van de trekkende auto. Veel caravanpolissen dekken ook repatriëring bij uitval van de caravan door ‘van buiten komend onheil’ (ongeval) of panne.

Let op: deze w.a. dekking geldt alleen als en voor zover de caravan aan de trekkende auto is gekoppeld. Een losgekoppelde caravan die zelfstandig aan de loop gaat (bijvoorbeeld als u uw caravan op een hellende camping op de hand wilt verplaatsen) is in principe niet tegen wettelijke aansprakelijkheid gedekt als u geen caravanverzekering hebt.

Alle Nederlandse aanhangwagens en caravans met een totaal toegelaten gewicht (eigen gewicht + laadvermogen) van meer dan 750 kilo hebben een eigen kenteken. Het is raadzaam voor uw caravan een aparte Groene Kaart aan te vragen bij uw maatschappij voordat u naar het buitenland vertrekt. Niet alle buitenlandse dienders snappen meteen, dat een Nederlandse aanhangwagen is verzekerd op de groen kaart van de trekkende auto.