Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

 

Hoeveel kost overwinteren?

Vis kopen aan de kade van Javea, SpanjeOverwinteren kan heel duur en verrassend goedkoop. Wat u in ieder geval meteen moet vergeten is, dat je om te overwinteren 'rijk' zou moeten zijn.

Vis kopen rechtstreeks van de boot in de haven van Javea, Spanje. Wie gebruik maakt van lokale markten, leeft meestal goedkoper.

Een overwinteraar is niet op vakantie, maar verplaatst zijn/haar leven gedurende een flink aantal maanden naar een warm land. U moet overal eten, kleren kopen, uitgaan, naar het theater, etc. Heel veel kosten blijven dus gelijk, of u nu overwintert of niet. Er zijn twee belangrijke kostenposten voor een overwinteraar: de reis naar de overwinterplek toe en de kosten van de huur van het verblijf (camping, hotel, appartement) ter plekke. Die twee kosten maken overwinteren duurder dan thuisblijven. Maar er wordt ook bespaard: In Nederland kan de kachel uit, precies in de tijd dat het aardgas in hoog tempo door de gasmeter raast.

De meerkosten min de besparingen zijn de kosten van het overwinteren. Daar mag u uw eigen rekensom op los laten, omdat de uitkomst bepaald wordt door de keuzes die u met betrekking tot uw overwintering maakt.

De meerkosten hangen af van de manier, waarop u uw reis organiseert. Gaat u met een caravan of een kampeerauto naar een camping? Huurt u via een touroperator een appartement of hotel? Vliegt u op eigen houtje naar uw bestemming en gaat u zelf op zoek naar lokale aanbiedingen? Of boekt u een compleet verzorgde reis van twee maanden door Australië, gevolgd door een maand Bali en afgesloten met een cruise door de Caribische Zee?

Hoeveel u kunt besparen, hangt -net als bij de meerkosten- af van de keuzes die u maakt. Wie zes weken weggaat, zal niet veel besparen, wie zes maanden weggaat kan veel besparen. De besparing zit vooral in het uitzetten van de kachel thuis, maar -afhankelijk van de gekozen bestemming- kan er ook bespaard worden op de kosten van levensonderhoud.