Fundadore Travels - Het andere Italië


Spanje Costa Blanca

Appartement 150 mtr.v.h.strand, wifi, Ned.TV, op het zuiden.€ 735,00 per maand.


 

 

Wat is overwinteren?

Bloem Nafplion GriekenlandDe kinderen uit huis, niet meer gebonden aan schoolvakanties, eindelijk tijd om te reizen!

Overwinteraars maken gebruik van het feit, dat appartementen, vakantiewoningen en campings maar een klein deel van het jaar volledig bezet zijn. Buiten het hoogseizoen is alles veel goedkoper. Langer weg voor hetzelfde budget, dat is overwinteren.

Actie

Veel activiteiten, die in eigen land op een laag pitje moeten, kunnen op de overwinterbestemming volop worden bedreven, en vaak voor een fractie van de kosten. Tennissen, golfen, bootje varen, petanquen, wandelen, fietsen, vogels bestuderen, mineralen zoeken.... En dat alles met een aangename winterzon op de huid. Maar ook taalcursussen (waar leert u beter Nieuw Grieks dan in Griekenland?), een cursus tekenen en schilderen, het schrijven van dat boek dat al zo lang in uw pen zit!

Gezondheid

De zonnewarmte, een stevige wandeling, schonere lucht, allemaal dragen ze bij aan het gevoel van gezondheid, dat veel overwinteraars ervaren. Overwinteraars zeggen vrijwel unaniem, dat ze zich op hun overwinterbetemming fysiek een stuk beter voelen dan thuis. Minder gewrichtsklachten, minder ademhalingsproblemen, geen botbreuken door uitglijders op gladde stoepen. En voor de psyche helpt het vele licht. Veel licht maakt actiever en helpt depressies te voorkomen, zeggen de geleerden.

Sociale contacten

Omdat er veel meer buiten wordt geleefd, is het leggen van contacten heel gemakkelijk. Overwinteren is een sociale activiteit! Overwinteraars hebben tijd voor elkaar en zijn gemakkelijk aanspreekbaar. Op druk bezochte overwinterbestemmingen worden heel veel gemeenschappelijke activiteiten georganiseerd. En als er op uw bestemming iets wat u graag doet in het activiteitenpakket ontbreekt, dan organiseert u het toch gewoon zelf? Een briefje aan het prikbord is meestal voldoende om medestanders te vinden. Maar ook de lokale bevolking heeft buiten het hoogseizoen meestal meer tijd voor een praatje.

Rust

Een aantal overwinteraars ontvlucht het eigen land vanwege de herrie, de drukte, het verkeer, de buren, het opeengepakt wonen, teveel regels en regeltjes, kortom de sociale druk die nu eenmaal eigen is aan dichtbevolkte landen als Nederland en België. De meeste overwinterbestemmingen zijn aanmerkelijk dunner bevolkt en dat merk je elke dag. Waarmee niet gezegd is, dat die landen geen regeltjes kennen, maar over het algemeen worden we daar bij een tijdelijk verblijf niet zo sterk mee geconfronteerd, en dat kan een heel prettig gevoel zijn.

 

Bloem Pilion GriekenlandOverwinteren is het voor je plezier in de winter gedurende meer dan vijf weken in warmere oorden verblijven zonder zich daar permanent te willen vestigen.

Dit bord vat het goed samen: Geen zorgen, geen haast, geen telefoon, geen baas, MET PENSIOEN! Gefotografeerd op Camping Titus, Benidorm, Spanje

Wie meer wil weten klikt op:

KNop naar verdiepingstekstDefinitie van overwinteren